Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, class '' not found in /home/forge/blog.musikundervisning.dk/wp-includes/class-wp-hook.php on line 292
MGP-vinder: »Jeg bliver glad af at synge og spille« - Nyheder og artikler fra musikkens verden

MGP-vinder: »Jeg bliver glad af at synge og spille«

Vinderen af MGP Emilie går til daglig i 5. klasse på Hvinningdalskolen og bor i Hvinningdal sammen med sin mor Signe Søgaard Bøge, sin far Hans Peter Søgaard og sine søskende Laura på 14, Andreas på 16 og Selma på 3. Og selvom Emilie lever et ganske almindeligt liv med sin familie og venner, bruger hun også meget af sin fritid på noget ganske særligt – nemlig at spille musik .

»Jeg har gået til klaver i fire år, kor i et år og dans, siden jeg startede i skole«, fortæller Emilie Søgaard Bøge.

At hun har fået en interesse for musik og bruger en stor del af hendes fritid på at spille, synge og øve sig er ikke helt tilfældigt. Både hendes mor og far er musiklærere på gymnasieniveau og de fleste i hendes familie spiller et instrument.

»Der har altid været meget musik derhjemme. Hver sommer inviterer min farmor alle mine fætre, kusiner, onkler og tanter i sommerhus en uge, og der har vi instrumenter med og synger og spiller hver aften«, siger Emilie.

LÆS OGSÅ >> Derfor er musik vigtigt for dit barns udvikling

»Jeg kan jeg slet ikke undvære at spille musik«

Selvom musikundervisning selvfølgelig også kræver disciplin og arbejde, så er der meget at vinde ved det. Emilie kan nemlig tydelig mærke, at hun bliver bedre, når hun øver sig på klaver og sang og det gør hende stolt. På den måde er musik med til at gøre Emilie glad og stærk.

»Jeg bliver glad af at synge og spille, og jeg kan godt lide, når jeg har lært noget nyt på klaver, som jeg synes lyder godt. Jeg kan jeg slet ikke undvære at spille musik, og jeg kan godt lide at lære nogle sange på klaver, som jeg kan synge til«, siger hun.

»Musik er en sjov måde at være sammen på. Det er noget, man kan være fælles om.«

Emilie Søgaard Bøge

En anden gevinst ved musikundervisningen er at lave noget kreativt sammen med andre. For netop fællesskabet gør, at musik bliver en holdleg, hvor alle har en vigtig rolle at spille. 

»Musik er en sjov måde at være sammen på. Det er noget, man kan være fælles om. Det kan jeg godt lide«, siger Emilie.

LÆS OGSÅ: 3 simple tips: Sådan holder du motivationen oppe, når du øver

Plads til både smykker, fodbold og musik

Selvom Emilie lige har vundet Danmarks største musikkonkurrence for børn, så er det stadig for tidligt at sige, om musik bliver hendes levevej i fremtiden. For der er mange ting, Emilie synes er spændende. Bl.a. er hun rigtig god til at lave smykker og spiller også fodbold i klubben HA85. Så lige nu skal hun bare være barn og have det sjovt med alt det, hun godt kan lide.

»Jeg elsker at synge og spille, men jeg kan også lide at hoppe i trampolin, danse og spille fodbold. Så jeg har ikke lagt faste planer for fremtiden endnu, for der kan ske så meget. Men jeg tror da aldrig, at jeg slipper musikken helt«, siger Emilie glad.

Se eller gense Emilies liveoptræden til børne MGP 2021 her:
Emilie med sangen ‘Ikke som de andre piger’ MGP 2021

3 kommentarer til “MGP-vinder: »Jeg bliver glad af at synge og spille«”

  1. Pingback: Mattias Hundebøll om musikundervisning: »Det ændrede mit liv«

  2. Pingback: »Demokratisk problem at så få kvinder spiller musik« |

  3. Pingback: Højskoleforstander: Derfor er fællessang så populært

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *