“Sådan får du gang i din musikkarriere” – Forfatter og manager Trine Hessner Ulrich.

Løft din karriere - sådan får du gang i musikkarrieren af Trine Hessner Ulrich.

 

Du kender det måske… Du har investeret en masse tid, penge og energi i at blive en god musiker. Nu vil du gerne have din musik ud af øvelokalet og ind hvor andre kan høre det – men hvordan gør man lige det?

 

Den svære opstart – hvem ringer man lige til?

Det kan være svært at gennemskue hvordan musikbranchen er skruet sammen. Og ikke mindst hvordan man får en fod indenfor. Det kan føles som at stå foran en dør med en masse knapper på dørtelefonen. Den er lige foran næsen på dig, men du ved ikke hvor du skal trykke, for at blive lukket ind.

Så hvad gør du? Du kan trykke desperat på alle knapperne og skynde dig ind til den første, som lukker op. Men har du sat dig ind i hvem du kommer ind til? Kan de overhovedet hjælpe dig? og er det nogen du ønsker at samarbejde med?

 

Løft din karriere – hjælp til selvhjælp

Det er alle allesammen store spørgsmål, som artist manager hos Account The Beat og iværksætter Trine Hessner Ulrich forsøger at give svar på i sin nye bog. Det er en fagbog om musikbranchen med titlen “Løft din karriere – De bedste råd og værktøjer fra en artist manager”. Trine skrev bogen fordi hun mener, at musikbranchen mangler nogle guidelines for hvordan man gebærder sig i den.

 

“Jeg har selv stået der! Det er en lang og kroget vej at få en fod indenfor i musikbranchen, og især at finde den vej som er rigtig for DIG! Jeg husker stadig frustrationen og hvor meget af min energi det tog. Derfor vil jeg gerne hjælpe andre på vej, så det bliver bare lidt nemmere for dem end det var for mig.” fortæller Trine Hessner Ulrich om sin motivation for at skrive bogen.

 

Et “opslagsværk” til at løfte din karriere indenfor musikken

Trine Hessner Ulrich har mange års erfaring fra musikbranchen. Hun er vel egentlig dét man kan kalde for en “musikbranche-blæksprutte”. Aktuelt er Trine artist manager for Falullah og en række metalbands som LIVLØS, Deadnate, Feather Mountain og The Arcane Order.

Samtidig bruger Trine Hessner Ulrich meget af sin tid på forskellige projekter i branchen. Det kan være alt fra at arrangere talks, tilbyde sessions og mindre forløb til artister – til at medvirke i adskillelige podcasts om musikbranchen og dét at være manager i dag. Og nu er hun altså aktuel med det hun selv kalder et “opslagsværk” til at løfte din karriere indenfor musikken.

 

—”Det vigtigste er selvfølgelig at du laver god musik, men hvad er god musik? Det er altid en smagssag, men du skal først og fremmest lave den musik, du brænder for. Det er dog også vigtigt at være åben for konstruktiv kritik, stå ved dig selv og finde dit publikum.”

“…du kan sagtens bygge en karriere på at lave nichemusik, som kun har en lille, men dedikeret fanskare.“ – Trine Hessner Ulrich

 

Nichemusik kan være lige så succesfuldt som radio-pop

 

 “Du behøver ikke at lave musik henvendt til P3. Du kan sagtens bygge en karriere på at lave nichemusik, som kun har en lille, men dedikeret fanskare. Hellere 1.000 loyale fans, som køber dine plader, interagerer på dine SoMe-kanaler og køber billet, når du spiller koncerter, end 100.000 følgere på Facebook, der ikke er aktive omkring din musik.” lyder blot nogle af rådene fra Trine Hessner Ulrich.

 

Den garvede musikbranche-blæksprutte understreger vigtigheden af at nå til bunds i, hvem man er som musiker – og det kan godt adskille sig fra, hvem man er personligt.

 

— “Hvis man er et band, er det vigtigt, at man finder en fælles identitet – hvem er bandet som en enhed? og hvad vil bandet gerne kommunikere til deres publikum? Herefter skal man finde sin målgruppe, samt hvor de er og hvordan man når ud til dem på sociale medier med videre.” uddyber hun.

 

 

Sæt konkrete mål for dig selv

Næste skridt, ifølge Trine, er at man som artist skal have sat sig nogle mål for hvad det er man gerne vil opnå. er det at udgive egen musik? at spille en koncertrække? eller måske spille på en festival?

 

— “Sæt en tidsramme. Nedskriv hvilke opgaver der skal udføres hvornår for at nå dine mål. Fx skrive sange, booke et studie, lave en pressemeddelelse etc.. Dermed er det nemlig ikke længere bare mål og drømme, men en konkret handleplan, og så kan du begynde at rykke dig.” lyder der fra Trine.

 

Vigtigst af alt – hav hjertet med dig!

Hovedbudskabet i Trine Hessner Ulrichs opslagsværk står dog klart:

 

— “Det allervigtigste er at du forbliver tro mod dig selv og dine værdier. Du kan og skal altid arbejde med dit hjerte i front i en branche, som til tider kan være ret kold og kynisk. Heldigvis er det også en branche, hvor der findes meget varme, glæde og fællesskaber omkring det, som det hele handler om, nemlig musikken.