9 tips til dig der vil lære at spille trommer

Sådan kommer du godt i gang, og får holdt fast i din musikalske udvikling. Hvis du gerne vil lære at spille trommer og skal starte til trommeundervisning, får du her ni konkrete tips til at komme godt i gang.

Alle kan lære at spille trommer. Her er en guide til trommer for begyndere - sådan kommer du i gang.

Skaf adgang til instrumentet

Lige meget om du skal lære at spille på et trommesæt, percussions eller andet slagtøj, så er det en rigtig god ide at at have fast adgang til dit/dine instrumenter så du har mulighed for at øve dig mellem undervisningerne. Du kan sagtens starte med at lede efter brugte trommer, hvis det bliver for dyrt at købe dem fra ny. Det gør bestemt ikke noget, at den har haft et godt liv, inden den blev din. Hvis du ikke selv har råd eller plads til et trommesæt, så fortvivl ej! Der findes masser af øvelokaler og øvelokale-foreninger rundt omkring, hvor der står trommer i forvejen, som man kan få lov at låne fast. Prøv evt. at kigge i forskellige grupper på Facebook eller søg efter øvelokalerforeninger i dit område via Google.

Gør dit øvested klar

Hvad enten du spiller på trommesæt, congas eller noget tredje, er det ikke nødvendigvis en beskæftigelse, som dine samboer og/eller naboer elsker. Så det er ret vigtigt at finde et godt sted at øve, hvor du ikke behøver at tage al for meget hensyn til dine omgivelser. Hvis du ikke lige har en kælder eller en garage hvor du kan være, så kan du google dig til løsninger på, hvordan man rimelig nemt og billigt kan lydisolere et rum. Og hvis det ikke er en mulighed, er en practice pad et ret get supplement til din øvning.

Køb en practice pad til at øve trommeteknikker på

Lige meget om du skal lære at spille på et trommesæt, percussions eller andet slagtøj, så er det en rigtig god ide at investere i en practice pad. De findes i alle prisklasser. Det er en slags pude af gummi monteret på et stykke træ, som kan simulere slag-feedbacket fra en tromme. På den måde kan du øve dig i alverdens slagteknikker overalt, uden at det larmer. En practice pad er især god, hvis man man er meget på farten eller bor i lejlighed.

Lav et øveskema

Medmindre du har eminent selvdisciplin, er det en god ide at lave et øveskema. Her kan du skrive, hvornår og hvor længe, du skal øve. Husk det er bedre at øve en halv time om dagen end tre timer en gang om ugen. Jo oftere du spiller, jo mere får du det ind på rygraden. Du kan også skrive, hvilke øvelser, du skal gennemgå. Som en motivation kan du også skrive delmål, som du kan glæde dig over at komme i mål med. – Og måske en lille belønning for at nå i mål? Det skal være sjovt at øve! Men undgå at være overambitiøs med både tid, øvelser og mål, for så bliver du bare skuffet.

Optag dig selv på video, når du spiller trommer

Et godt tip er at optage dig selv på video løbende i din udvikling. Når du fx har lært en ny øvelse af din underviser, som du ikke helt er blevet god til endnu, så optag en ny video i slutningen af hver øver, hvor du spiller øvelsen. Efter bare nogle få øvere vil du kunne se din udvikling med dine egne øjne, og uanset hvordan man vender og drejer det, så føles det altså ret godt! Når man sidder midt i det, kan det være svært at se sin egen udvikling, men når man har det på video er det nemt at se, og det gør det nemmere at holde motivationen oppe. Vis også gerne dine videoer til din underviser.

Læs her: Neuroplasticitet: Derfor er det sundt for hjernen at spille musik

Find en god stilling

At spille trommer kræver, at du sidder rigtig godt og kan bruge dine arme frit uden at overanstrenge dem eller din ryg. Hvis du spiller på et trommesæt, så find evt. en justerbar drejeskammel, så du ikke skal vride kroppe unødigt. Når dine fødder er på pedalerne, så dine ben være i en 90 graders vinkel. Spiller du på andre typer af trommer, hvor du står op eller sidder på gulvet, så tænk igen over at placer dig, så du ikke overanstrenger din ryg. For bliver du træt og øm i ryggen, går træningen i stå.

Øv dig i at holde rytmen

Som trommer er din opgave at føre resten af bandet med din rytme. Det er dig, der sørger for, at alle spiller i takt. Derfor er det ret afgørende, at DU spiller i takt. Er du nybegynder, kan det være en hjælp at bruge en metronom. En metronom signalerer taktslag med lys eller lyd. På den måde sørger den for, at du holder rytmen og aldrig kommer i et forkert tempo. I dag findes der masser af apps med metronomer, som du kan hente og bruge, når du øver.

Find den rigtige trommeunderviser

Selvom der findes mange øvelser online, så vil det aldrig blive lige så godt som med en underviser. For en underviser kan skræddersy undervisning til netop dig og sørge for at holde dig motiveret. En underviser kan sætte sig ind i din smag, dine drømme, dine svagheder og styrker og dine mål. Derfor kan han/hun få dig derhen, du gerne vil. Kig på musikundervisning.dk og finde nogle, som tiltaler dig. Skriv til dem, du synes ser mest spændende ud, og fortæl hvad du drømmer om at få ud af din undervisning, så I kan lave en forventningsafstemning. Og når du har fundet den underviser, der mærkes helt rigtig for dig, kan I aftale hvornår og hvor I skal starte undervisningen op.

Læs her: Kender du dem? 6 fantastiske fordele ved musikundervisning

Kig på andre trommeslagere

Ikke al lærdom kommer fra en underviser. Der er også rigtig meget inspiration at hente ved at kigge på andre, der spiller trommer. Så tag til en masse koncerter, kig på nettet, hør musik og gør alt, hvad du kan for at bliv klogere på instrumentet og dets muligheder. Hvis du har mulighed for at se på din computer eller dit tv, imens du spiller trommer, kan du prøve at spille MED nogle af dine favoritartister. Det er sjovt og kan booste trommekundskaber.