Et opretstående klaver

Der findes flere forskellige typer klaver, som man kan spille på. Det opretstående klaver er af den type akustiske klaver, man oftest ser i de danske hjem. Dette af den simple grund, at klaveret er mindre og billigere end det ellers meget populære flygel. Det gør også, at klaveret stort set aldrig bruges under koncerter. Sangbunden og klaveret er mindre, og lyden forstærkes derfor ikke nær så meget.

 



 

Navnet "opretstående klaver" henfører også til, at strengene i dette klaver står lodret inde i klaveret i stedet for vandret, som ved andre. Dette er også grunden til, at klaveret kan være så tyndt i forhold til et flygel, der netop har vandrette strenge. Hammeren er placeret lige foran strengene og ved hjælp af små fjedre, kan den altså slå strengene i bevægelse, når en tangent rammes. Du kan her se et billede af et opretstående klaver:

Ønsker du at læse mere om klaveret, undervisning samt hvad der er godt at vide inden man starter til klaverundervisning. Så har Musikundervisning.dk udarbejdet en spændende artikel, hvori det vigtigste står om klaveret. Læs om klaveret.

 

Modtag musikundervisning

Hvis du ønsker at lære at spille klaver, eller at blive endnu bedre end du er nu. Så tilbyder Musikundervisning.dk klaverundervisning af dygtige og erfarne klaverundervisere. Se alle vores kvalificerede klaverundervisere her!