Emily på trommer

“Jeg kan godt lide at larme”

Emily på 11 år har gået til trommeundervisning i tre år hos Musikundervisning.dk. Hun har altid syntes, at det var sejt at spille trommer, men hun havde aldrig selv overvejet at spille trommer, før hendes mor købte et elektrisk trommesæt til hende. Så tak til mor!

Emily er den eneste i sin folkeskoleklasse, der spiller trommer. Der er en enkelt dreng fra klassen, der også har prøvet at spille trommer, men han stoppede igen. Emily spiller trommer, fordi hun godt kan lide at larme lidt. Hun kender andre fra klassen, der spiller klaver. Hun synes dog, at klaver er for de lidt mere stille typer.

“Det er lige meget, om du er en pige eller dreng, du skal bare ville det!”

Vi spurgte Emily, om hun synes, at drenge er lige så gode til at spille trommer som piger. “Nogle drenge er, nogle drenge er ikke”. Emily synes ikke, at det har nogen betydning, om man er en dreng eller pige for at være god til at spille på trommer. Det, der har betydning, er, at man har lyst til at lære det og øve sig, ellers bliver man ikke bedre.

Det sjoveste ved at spille på trommer er at kunne fyre den af og lave lidt larm. Emily synes også, at det er spændende at lege med alle de forskellige lyde, som man kan lave på trommer. Rytmen er det allersværeste, og det kræver meget øvelse både at holde og skifte rytmen på samme tid.

“Man skal ikke give op, selvom det engang imellem er svært”

Emilys venner synes, at det er vildt sejt, at hun spiller trommer, og hun har også optrådt foran hele klassen. Mange af vennerne tror ikke på, at de selv kan lære at spille ligesom Emily, men selvom det er svært at lære, har det ikke holdt Emily tilbage. Hun mener, at det vigtigste er, at man har interessen for det og synes, at det er sjovt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *