Det Jyske Musikkonservatorium

Det Jyske Musikkonservatorium

Det Jyske Musikkonservatorium har to forskellige afdelinger, en i Aarhus og en i Aalborg. Før i tiden var det to adskilte musikkonservatorier, men efter en fusion i 2010, blev de slået sammen. Det Jyske Musikkonservatorium har et godt samarbejde med udenlandske konservatorier samt udvekslingsprogrammet Erasmus. Det giver de studerende mulighed for at tage et semester i udlandet. Som en underafdeling til Det Jyske Musikkonservatorium findes også en afdeling kaldet DIEM (Dansk Institut for Elektroakustisk Musik). Denne beskæftiger sig med elektronisk musik.

Briller lagt på nodepapir


Uddannelser på det Jyske Musikkonservatorium


På Det Jyske Musikkonservatorium er der ligeledes muligheder for både bacheloruddannelser, kandidatuddannelser samt solistuddannelser. Alle inden for både den klassiske-, rytmiske- og elektroniske musik. Foruden det er der muligheder for nogle internationale kandidatuddannelser i form af Nordic Master in Jazz og Global Master of jazz.

Der er både mulighed for at uddanne sig instrumentalt og vokalt. Derudover er der mulighed for kandidatuddannelser indenfor kirkemusik, hørelærepædagogisme, korledelse, musik og bevægelse samt music management.


Ansøgning og optagelse


Ansøgninger til Det Jyske Musikkonservatorium skal sendes via deres digitale ansøgningssystem. Ansøgningsfristerne er her en smule forskellige alt efter, hvilken uddannelse der vælges. For bacheloruddannelserne samt de fleste kandidatuddannelser er fristen den 1. december. Dog er fristen for rytmisk korledelse, rytmisk musik og bevægelse samt music management senere. De ligger henholdsvis den 3. februar, 20. februar og 7. maj.

For at komme ind på solistuddannelserne skal ansøgningen sendes senest den 1. februar, og for de to internationale linjer ligger fristen den 3. marts for Nordic Master og 14. marts for Global Music. Optagelsesprøverne for de forskellige uddannelser varierer rigtig meget ved Det Jyske Musikkonservatorium, men indholder som regel en praktisk og teoretisk prøve.


Kontakt


Musikundervisning.dk står altid klar til at hjælpe dig, hvis du har nogle spørgsmål eller har brug for råd og vejledning, f.eks. til at finde den rette underviser i dit område. Kontoret kan kontaktes på telefon 50 50 12 03 eller mail [email protected].